Eerst heeft de trekker een tijd gestaan voordat ik eraan was begonnen, want eerst moesten het huis en de tuin onderhouden worden. Maar toen ik eraan begonnen was heb ik eerst de trekker voor het grootste gedeelte uitelkaar gehaald, behalve de motor want die was nog goed. Ik heb alle onderdelen laten gestraald en zelf in de grondverf gezet alleen de spatborden en de motorkap heb ik laten spuiten. Daarna heb ik alles zelf in de originele kleur gespoten. Ik had nog een paar onderdelen nodig die niet meer op de trekker zaten zoals lampen, een zekeringenkastje en een claxon die heb ik besteld bij HPS, een bedrijf waar je spullen van oude trekkers kunt bestellen.

Kramer KL11 klein Ik had van iemand een elektriciteitsschema geleend, dat heb ik eerst uitvergroot en toen ingekleurd met kleurpodloden om niet in de war te raken welk draadje waar zit. Toen heb ik de koplampen gemonteerd en de draden aangesloten, eerst werkte het parkeerlicht niet maar na ongeveer zeven kapote zekeringen kwam ik erachter dat er nog geen lampje voor het parkeerlicht in de lamp zat zodat er twee plaatjes met elkaar in contact kwamen. Toen dat verholpen was heb ik alle bouten die te lang waren en alle dingen die er origineel niet op hoorden erafgeslepen en toen alles nog een laatste keer gespoten.

Een ding waar veel tijd in gaat zitten is het spuiten van de letters op de motorkap, ik had hem al groen gespoten maar de letters moesten nog grijs worden. Dus heb ik samen met mijn vrouw de hele motorkap afgeplakt, behalve de letters en de strepen wat nog veel tijd kost omdat je alle rondingen van de letters goed moet afplakken omdat je anders hoekinge letters krijgt. En toen de kap gespoten, maar het resultaat mag er zijn (vind ik zelf). Toen het weer droog was heb ik de motorkap erop gemaakt en de uitlaat gespoten. En de accu aan de lader gezet, maar de volgende morgen zat er nog steeds geen stroom in. Dus zat er niets anders op dan maar een nieuwe te kopen. Als laatst heeft mijn vrouw met een klein kwastje nog een paar kleine beschadigingen weggewerkt.