Mijn naam is Cor Scholten, ik woon samen met mijn vrouw en zoon in Breezand. Ik ben 54 jaar en van beroep ben ik vrachtwagenchauffeur op de Rijkswerf in Den Helder.

Dat ik jong was, ongeveer 11 jaar, kwam ik na schooltijd vaak bij een bloembollenbedrijf in de buurt. Daar hadden ze een Kramer KA110, waar ik op in het land mocht rijden. Dat was altijd geweldig, dus het werken met trekkers en het rijden op trekkers is mij met de paplepel ingegoten. Later toen mijn vader een eigen bloembollenbedrijf begon, waren we in het bezit van een Kramer KL150 waarmee ik vaak mijn vader hielp in het land. Toen het bedrijf verkocht werd verdween de trekker uit het gezichtsveld, waarschijnlijk is de trekker naar een vuilsnisbelt of voor weinig geld naar een oudijzerhandelaar gegaan. Het is natuurlijk heel erg jammer dat alles voor bijna niets is weggegaan omdat je er nu veel voor moet betalen, als je ten minste al een Kramer trekker kunt vinden.

Kramerlogo Ik heb een hele tijd moeten zoeken om een Kramer trekker te vinden, van andere soorten trekkers zoals Ferguson en Fiat zijn er nog genoeg oude exemplaren te vinden maar van Kramer die oorspronkelijk uit duitsland, Gutmadingen komt, zijn er in de kop van Noord-Holland ongeveer maar 15 verkocht wat niet zo veel is voor een trekker. Maar ik had ongeveer een jaar geleden een toch een Kramer trekker (Kramer Kl11) gevonden die te koop was voor 2000 gulden, van iemand ook hier uit Breezand. De trekker was nog in redelijke staat ik kon hem zelfs nog naar huis rijden, alleen de elektrische installatie was slecht, de lampen waren weg en er zaten spullen op die er origineel niet op hoorden.