Wat zijn de originele Kramer kleuren?
Er er zijn bij oude typen maar twee kleuren tractoren gemaakt, namelijk Kramer Groen (KR6003, van het merk Zirkon) en Kramer Rood (KR3273 ook van Zirkon). Deze verf is op basis van kunsthars, en geen ral verf. De meeste tractoren waren groen (met rode velgen), alleen een paar Pionier typen waren rood (met witte velgen).
Hoe kom je aan de onderdelen voor je Kramers?
De meeste onderdelen (zoals bijvoorbeeld lampen, zekeringhouders en rubbertjes) heb ik gekocht bij Historische Parts Service (meer informatie)

Wat is de waarde van een oude Kramer?
Persoonlijk zou ik niet meer dan 800 euro uitgeven aan de Kramer die nog niet opgeknapt is (in redelijke staat), maar de laatste jaren zijn net als bij andere producten de vraagprijzen wel gestegen. Voor een opgeknapte trekker (in goede staat) vind ik 1500 euro de maximale prijs. Maar dit is mijn persoonlijke mening, bij het verkopen van een trekker kun je eigenlijk net zoveel vragen "als de gek ervoor geeft".

Hoe kom je aan je informatie?
De meeste informatie heb ik uit boeken over Kramers en andere traktoren, ook weet ik nog veel van vroeger.

Hoe is deze pagina opgezet?
De normale tekst op deze pagina is zwart van kleur, emailadressen en links naar andere pagina's zijn grijs. De interne links (binnen deze pagina) worden geopend in dit venster, voor (externe) links naar andere pagina's wordt een nieuw venster geopend.

In het fotoalbum worden verschillende mappen gebruikt, in deze mappen zitten foto´s, welke geopend kunnen worden door op de kleine voorbeeld foto te klikken. Er wordt vervolgens een nieuw venster geopend met een grotere versie van de foto.

Hoe kan ik de resolutie van mijn monitor aanpassen?
Zie daarvoor deze pagina

Hoe ziet een electrisch schema van een KL11 eruit?
Een scan van het electrisch schema is hier te downloaden.